Bijna Première

ellen dikker foto eric van nieuwland 214241Deze week speelt Ellen in Theater Bellevue. Donderdag en vrijdag nog twee try-outs en zaterdag 28 januari is de première van deze vijfde soloshow. Decor, kostuum, licht, muziek, tekst, alles begint op z’n plek te vallen. Nu nog nieuwe schoenen en dan is ze er helemaal klaar voor. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar dus wees er snel bij.

 

Er komt een boek!

ContractEllen schrijft iedere week een column voor de zaterdageditie van Het Parool over haar “Kleine Messi” die bij Ajax speelt. De afgelopen periode is ze door vijf (!) uitgeverijen benaderd die interesse hadden om de verzamelde columns als boekje uit te geven. Na allerlei inspirerende bijeenkomsten en gesprekken heeft Ellen nu een contract getekend met uitgeverij Ambo|Anthos. De columnbundel zal in mei 2017 verschijnen.

Try-outs van Buitenspel zijn begonnen

ellen_buitenspel_A2_opmaak_27juli.indd

Ellen is begonnen met de try-outs van haar vijfde cabaretsolo ‘Buitenspel’. De eerste paar voorstellingen beloven veel goeds.
De première is op 28 januari 2017 in Theater Bellevue in Amsterdam, dus Ellen kan de komende tijd lekker aan de slag om de voorstelling verder aan te scherpen en te perfectioneren. Dat doet ze samen met haar regisseur Wil van der Meer.
Kijk hier waar ze de komende tijd speelt en hier om wat meer over de voorstelling te lezen.

Buitenspel

ellen_buitenspel_A2_opmaak_27juli.indd

Ellen heeft niks met voetbal totdat haar zoontje wordt gescout door Ajax. Vanaf dat moment neemt haar leven een grote wending. Ellen vertelt openhartig en vol humor over de wereld waarin ze is terechtgekomen en de vragen waar ze mee worstelt. Want is haar zoontje bestand tegen de harde wetten van de topsport? En hoe belangrijk is zijn succes voor haarzelf?

Geconfronteerd met het succes van haar zoontje vraagt Ellen zich in deze vijfde soloshow af hoe succesvol ze zelf is. Want wanneer ben je geslaagd? Als je in een groot huis woont met een Audi voor de deur? Als je veel facebookvrienden hebt? Of als je kinderen ergens in uitblinken? We gaan allemaal voor de hoofdprijs. Willen meetellen. Maar waarom lijk je soms buitenspel te staan? En is dat erg?

Ellen zet in ‘Buitenspel’ de spelregels naar haar eigen hand. Met eerlijke verhalen, spitse humor en virtuoze types bouwt Ellen haar eigen universum waarin winnaars verliezen en losers winnen.

Tekst & Spel Ellen Dikker  Regie Wil van der Meer  Techniek Mico van Zalingen  Grafisch ontwerp Martin Pyper  Fotografie Michiel Poodt  Visagie Yvon Moll  Met dank aan Marcel Lenssen, Ruben Tiemersma, Stefan van Hees  Boekingen Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties | www.tvbtheaterproducties.nl | mail@tvbtheaterproducties.nl

DE KLEINE MESSI # TWIJFEL

depositphotos_96283590-Conflict-with-the-Inner-ChildLaatst vroeg iemand of ik nooit getwijfeld heb. Ik schoot in de lach. Ik twijfel altijd. Over alles. Twijfel hoort bij mij zoals geld bij Dagobert Duck of spierballen bij Popeye. Dus natuurlijk heb ik gewikt en gewogen of de jeugdopleiding van Ajax wel iets voor mijn zoontje is. Want het is geen cursusje op de maandagmiddag. Nee, voetballen bij Ajax neemt je leven over. Voor iemand die al twijfelt over twee- of drielaags wc-papier is dat nogal wat. Dus woedt er een felle discussie in mijn hoofd. Dat gaat ongeveer zo:

“Bij Ajax, geweldig! Wat een ongelooflijk mooi avontuur. Natuurlijk moet hij die kans grijpen en er vol voor gaan.”

“Nou, ik weet niet of het wel zo leuk is. Het is nog maar een kind hè. Laat hem lekker aanklooien. Ze móéten hun hele leven nog van alles. En alleen maar voetbal… Hij moet zich in de breedte ontwikkelen!” Lees verder

DE KLEINE MESSI # DAGEN IN DE STRESS

Schermafbeelding-2011-06-23-om-20.02.21Bij voetbal hoort selectie. Tuurlijk. Bij iedere amateurclub vallen er slachtoffers. Jongens die uit het selectieteam worden gezet. Dan gaan ze verder in de E5. Of de D3. Maar bij Ajax moet je de club verlaten. Want er is van iedere leeftijd maar één team.

Op een maandagochtend, ongeveer een jaar geleden, was ik doodzenuwachtig. Ik keek om de haverklap op mijn telefoon. Niks. Niemand gebeld. Ook geen appje? Nee, ook geen appje. Mijn mobiel hield ik angstvallig binnen handbereik. Toen hij plotseling begon te rinkelen hapte ik naar adem. Dus toch. Maar het was mijn schoonmoeder met eczeem op haar been. Ik beloofde haar later terug te bellen, want ik wilde de lijn vrij houden. Omdat er bij mij ook iets kriebelde. Geen eczeem, maar de vrees voor een onplezierig telefoontje. Lees verder

DE KLEINE MESSI # SPROOKJES

images-1De Kleine Messi heeft ook een broertje. Dat is bepaald geen Messi. Hij zegt zelf kok te willen worden. Of knutselman. Circusdeliteur is ook een optie. Maar hij is pas vier, dus zijn beroepskeuze schommelt nog wat heen en weer. Hoe dan ook, hij wordt geen voetballer. Hij toont werkelijk nul interesse voor de bal. Als je een balletje naar hem schiet loopt hij stoïcijns door. Hij merkt de bal niet eens op. Zijn grote broer houdt stug vol dat het nog komen kan. “Oké, misschien wordt hij geen aanvaller, maar ik denk dat hij een hele goede verdediger kan worden. Want als hij iets wil dan geeft hij niet op. Dus die kom je echt niet zomaar voorbij.” Lees verder