Ellen geeft lezingen

Naar aanleiding van haar boekje ‘De Kleine Messi’ geeft Ellen ook lezingen. Ze is uitgenodigd door VVV Venlo om de ouders daar haar verhaal te vertellen en op Topsportschool Het Segbroek College in Den Haag. Omroep Venlo heeft een leuke reportage gemaakt van de ouderavond bij VVV.

De lezing is heel herkenbaar voor alle ouders met een topsportkind, wordt met humor gebracht én heeft een mooie boodschap. Ook geïnteresseerd in Ellens verhaal? Neem dan contact met haar op. Na afloop signeert ze haar boekje voor belangstellenden.

‘MAAR WE LEVEN NOG…’ # GEEN FLES

2cb1a7fb49cf4a21cadd099bdca7e300_500x500_fitIk kreeg een cadeautje. Altijd leuk. Na een optreden kwam er een bekende naar me toe met een fles drank. Tenminste ik nam aan dat het een fles was. Ze overhandigde me namelijk een langwerpige, kartonnen doos van de Gall & Gall. En zover ik weet verkoopt de Gall & Gall op wat glaswerk na louter flessen drank. Maar dat zag ik toch iets te simplistisch.

Er viel me direct iets op toen ik de doos kreeg aangereikt. Hij zag er heel anders uit. Meestal hebben de cadeauverpakkingen van slijterijen iets rokerigs en warms. Ze zijn bordeauxrood van kleur of gedrukt met een houtprintje. Zonder de doos te openen begin je al te verlangen naar donkere winteravonden voor de openhaard met een goed glas sterk spul in de hand. Lees verder

Er komt een boek!

ContractEllen schrijft iedere week een column voor de zaterdageditie van Het Parool over haar “Kleine Messi” die bij Ajax speelt. De afgelopen periode is ze door vijf (!) uitgeverijen benaderd die interesse hadden om de verzamelde columns als boekje uit te geven. Na allerlei inspirerende bijeenkomsten en gesprekken heeft Ellen nu een contract getekend met uitgeverij Ambo|Anthos. De columnbundel zal in mei 2017 verschijnen.

Try-outs van Buitenspel zijn begonnen

ellen_buitenspel_A2_opmaak_27juli.indd

Ellen is begonnen met de try-outs van haar vijfde cabaretsolo ‘Buitenspel’. De eerste paar voorstellingen beloven veel goeds.
De première is op 28 januari 2017 in Theater Bellevue in Amsterdam, dus Ellen kan de komende tijd lekker aan de slag om de voorstelling verder aan te scherpen en te perfectioneren. Dat doet ze samen met haar regisseur Wil van der Meer.
Kijk hier waar ze de komende tijd speelt en hier om wat meer over de voorstelling te lezen.

Buitenspel

ellen_buitenspel_A2_opmaak_27juli.indd

Ellen heeft niks met voetbal totdat haar zoontje wordt gescout door Ajax. Vanaf dat moment neemt haar leven een grote wending. Ellen vertelt openhartig en vol humor over de wereld waarin ze is terechtgekomen en de vragen waar ze mee worstelt. Want is haar zoontje bestand tegen de harde wetten van de topsport? En hoe belangrijk is zijn succes voor haarzelf?

Geconfronteerd met het succes van haar zoontje vraagt Ellen zich in deze vijfde soloshow af hoe succesvol ze zelf is. Want wanneer ben je geslaagd? Als je in een groot huis woont met een Audi voor de deur? Als je veel facebookvrienden hebt? Of als je kinderen ergens in uitblinken? We gaan allemaal voor de hoofdprijs. Willen meetellen. Maar waarom lijk je soms buitenspel te staan? En is dat erg?

Ellen zet in ‘Buitenspel’ de spelregels naar haar eigen hand. Met eerlijke verhalen, spitse humor en virtuoze types bouwt Ellen haar eigen universum waarin winnaars verliezen en losers winnen.

Tekst & Spel Ellen Dikker  Regie Wil van der Meer  Techniek Mico van Zalingen  Grafisch ontwerp Martin Pyper  Fotografie Michiel Poodt  Visagie Yvon Moll  Met dank aan Marcel Lenssen, Ruben Tiemersma, Stefan van Hees  Boekingen Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties | www.tvbtheaterproducties.nl | mail@tvbtheaterproducties.nl

DE KLEINE MESSI # KEESBELEID

downloadJe kan een jeugdteam bij Ajax op diverse manieren indelen. Messi- en Ronaldo-aanhangers, verdedigers en aanvallers, witte en donkere jongens, oude en jonge spelers. De meeste groepen zullen ongeveer gelijk zijn, behalve de laatste. Er zijn veel meer ‘oude’ jongens uit de eerste helft van het jaar, dan ‘jonge’ uit de tweede helft. En dat is geen toeval.

Daarom een tip voor iedereen die graag een profvoetballer op de wereld wil zetten: flink kezen van half april tot half mei. Met een beetje mazzel wordt je kind dan in januari geboren en dat zal z’n kansen aanzienlijk vergroten. Sta je niet bij stil als je met z’n tweeën besluit een kindje te willen hè? Maar een maandje eerder zin in seks is catastrofaal voor de carrière van een profvoetballer. Lees verder