DE KLEINE MESSI # TWIJFEL

depositphotos_96283590-Conflict-with-the-Inner-ChildLaatst vroeg iemand of ik nooit getwijfeld heb. Ik schoot in de lach. Ik twijfel altijd. Over alles. Twijfel hoort bij mij zoals geld bij Dagobert Duck of spierballen bij Popeye. Dus natuurlijk heb ik gewikt en gewogen of de jeugdopleiding van Ajax wel iets voor mijn zoontje is. Want het is geen cursusje op de maandagmiddag. Nee, voetballen bij Ajax neemt je leven over. Voor iemand die al twijfelt over twee- of drielaags wc-papier is dat nogal wat. Dus woedt er een felle discussie in mijn hoofd. Dat gaat ongeveer zo:

“Bij Ajax, geweldig! Wat een ongelooflijk mooi avontuur. Natuurlijk moet hij die kans grijpen en er vol voor gaan.”

“Nou, ik weet niet of het wel zo leuk is. Het is nog maar een kind hè. Laat hem lekker aanklooien. Ze móéten hun hele leven nog van alles. En alleen maar voetbal… Hij moet zich in de breedte ontwikkelen!”

“Wees blij dat hij zo’n gezonde hobby heeft! Beter dan de hele middag achter de computer. En wie weet waar het hem brengt.”

“Waarschijnlijk nergens. Van de twintig jongens in zijn team zijn er misschien twee die het eerste halen. En dan is het nog een goede lichting ook. Moet je daar je hele jeugd voor opofferen?”

“Opofferen? Dat kind vindt het fantastisch. Als hij niet bij Ajax zou voetballen zou hij het wel op straat doen.”

“Maar dat is met vriendjes! Voor de lol. Nu moet hij presteren, steeds die druk.. Het is een keihard wereldje.”

“Maar de wereld IS hard. Laat hem er maar vast aan wennen. Alsof kinderen niks vervelends mag overkomen.”

“Ik weet niet of zo’n kinderzieltje al die teleurstellingen kan verwerken.”

“Ach hou toch op. Een beetje tegenslag maakt je weerbaar. En hij maakt toch ook veel moois mee?”

“Jawel… maar als iedereen je al zo jong heel bijzonder vindt, word je daar niet een heel naar mens van? Die voetballertjes van achttien jaar zijn toch verschrikkelijk verwende mannetjes?”

“Hij is echt wel in staat zijn eigenheid te bewaren hoor.”

“Hmmm, als jij het zegt… “

“En wat heb je voor keus? Hem beletten naar Ajax te gaan? Nee, dát zal hij je in dank afnemen. Laat hem toch lekker voetballen en dan zie je wel waar het schip strandt.”

“Wie zegt nou dat het schip strandt? Misschien is hij wel dat pareltje…”

“Hé, dat is mijn tekst! Hallo?”

Zo houd ik mezelf lekker bezig. En ondertussen rijd ik hem al anderhalf jaar bijna dagelijks naar Ajax. Na iedere training zie ik een grote glimlach op zijn gezicht. Die lach is eigenlijk het enige waar het om draait. Als die verdwijnt moet ik maar weer eens met mezelf in conclaaf.

  1. Precies zo gaat dat..????????.. ik heb hetzelfde zelfs bij mijn zoontje bij Fc Groningen als die over 2jaar door gaat

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>