Horten & stoten

Vanaf september speelt Ellen haar derde cabaretprogramma ‘Horten & Stoten’. Op 8 februari was de première in de Rijswijkse Schouwburg.  Bekijk hier de hele speellijst.

Meer dan een miljoen mensen slikken antidepressiva en één op de vijf kinderen heeft een rugzakje. Buren, collega’s, vrienden en schoonmoeders, iedereen heeft wat. Een pijntje hier, een kwaaltje daar, gesnotter zus, gekriebel zo, bij de één schiet het erin, bij de ander loopt het er dun weer uit. Ellen ging op onderzoek uit en ontdekte dat er in Nederland zo’n 19 miljoen mensen last hebben van een kwaal. Best knap in een land dat nog geen 17 miljoen inwoners heeft.Met rake typeringen, absurde sketches en scherpe observaties ontfermt Ellen zich over de kwakkelende mens. Vol overgave gaat ze de strijd aan met pittige burnouts, knellende rugwervels, zeurende whiplashes en stekende migraine-aanvallen. Want het is echt geen pretje om ziek te zijn. Of zijn we niet ziek maar eenzaam? Misschien zijn we ziek van eenzaamheid. Hoe het ook zij, na het zien van deze voorstelling zult u zich een stuk beter voelen. Horten & Stoten is een hilarische voorstelling met een helende werking.

Tekst & Spel Ellen Dikker Gastspeler Martijn Donders Eindregie Joost Laterveer Spelregie Jes Vriens Lichtontwerp Frank Oorthuys Technische ondersteuning Bart Vlot Grafisch ontwerp Martin Pyper Fotografie Bernard van Dongen & Martine Folkersma Visagie Judith van Raalte-Baar Met dank aan Marcel Lenssen, Stefan van Hees, Annemarie van Haren, Maureen Kamphuis, Haar & Make-up Dik Peeters, broers, zus, pap en mam Boekingen Tricolour Productions 070-3617878, www.tricolour.nl

Lees hier het rechtenvrij interview H&S

Pers:
“Fantastische show die met zorg is samengesteld (…) neemt op sublieme wijze het fenomeen ‘ziek zijn’ onder de loep. De sketches blijven boeien en de verhaallijn van haar show zit vernuftig in elkaar (…) Ga je naar deze voorstelling, dan trakteer je jezelf op een vermakelijke show met een stevige bite.” Lees hier de recensie in z’n geheel. Theaterparadijs.nl

“Naast het feit dat haar teksten knap, spitsvondig en actueel inhaken, zijn ze goed geschreven en extra duidelijk door haar fijnzinnige mimiek (…)  Ze brengt de meest uiteenlopende, geweldig neergezette typetjes ten tonele. Ellen Dikker bewijst met deze derde theatershow dat ze klaar is voor de grote doorbraak.” Lees de recensie hier in z’n geheel. Cultuurpodium.nl

“Innemende persoonlijkheid (…) rake wijsheden (…) makkelijk contact met de zaal.” Telegraaf

“Ellen Dikker krijgt en houdt de lachers op haar hand … lekker gedurfd… heerlijk spontaan… klikt prima met de toeschouwers die zich in groten getale amuseren.” De Stentor

“Zonder enige moeite schakelt ze tussen de typetjes en dat maakt de show ijzersterk (…) Gegarandeerd een avond lachen, mits je houdt van een flinke dosis ironie.” Lees de recensie hier helemaal. Cultuurbewust.nl

 

  1. Tot voor kort had ik nog nooit van Ellen Dikker gehoord. Maar ik had laatst ‘Toendra’ op tv gezien, en die vond ik echt geweldig.
    Dus ik ben wel benieuwd naar het nieuwe programma, alleen jammer dat ze niet in Breda komt; wordt even uitzoeken waar de dichtsbijzijnde voorstelling is.

  2. Ik ben gisteravond naar de voorstelling in Barneveld geweest. Het was in een woord MAGISTRAAL!!!!!!! We hebben liggen janken van het lachen, wat een show.
    Dank je voor een geweldig leuke avond.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>