Fjord

Fjord is een hilarische voorstelling over een panische wereld. Waar brandvoorschriften en veiligheidseisen ons proberen gerust te stellen, maar ons alleen maar meer op de kast jagen. Met haar uitstekende antenne voor de huidige tijdgeest voert Ellen een reeks raak getroffen tragikomische personages op die niet alleen goed op dreef zijn, maar vooral flink op drift. Sprankelend, vilein, kwetsbaar maar bovenal erg komisch.

Tekst & Spel Ellen Dikker Regie Aike Dirkzwager Klankbord Marcel Lenssen, Annemarie van Haren, Martijn Donders, Paul Dikker  Techniek Bart Vlot Lichtontwerp Job Woudstra Decor Ernst Dullemond & Hetty van Bommel Grafisch ontwerp Martin Pyper Fotografie Ruud Baan  Met dank aan Lenneke Maas,  Broers, Zus & Ouders

Pers
“Ellen Dikker heeft een gouden hand bij het neerzetten van typetjes met een stevige karakterbasis (…) Fjord is een zorgvuldig opgebouwde compositie (..) Het lijkt op een avondje lichtvoetig amusement, maar Ellen Dikker is meer, veel meer (…) Zij is innemend, intelligent en heeft achter de lach een hoop te vertellen.” Volkskrant ****sterren

“Blinkt uit in het neerzetten van personages van vlees en bloed met een stevige gelaagdheid.” Trouw

“Met haar energieke, vrolijke voorkomen heeft ze het publiek binnen vijf minuten volledig voor zich gewonnen (…) reuze sympathiek (…) leuke grappen.” Parool

“Langzaam maar zeker begint het programma meer te schuren en worden er diepere lagen aangeboord.” Telegraaf

“Dikker is een sprankelende persoonlijkheid die met gemak de aandacht op zich weet te richten (…) De cabaretière geeft haar typetjes veel kleur (…) Sketches eindigen met een ijzersterke punchline….” Metro

“Deze voorstelling is zeker een aanrader!” Noordhollands Dagblad

“Ellen Dikker staat klaar om door te breken bij het grote publiek, en volledig terecht.” Cabaretmagazine.nl

“Griezelig overtuigend voor een onewomanshow!” Cultuurbewust.nl

Prijzen
Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2006
Nominatie VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop 2009

Uit het juryrapport: “Haar veelal knap neergezette ‘karikatuurtjes’ van gemankeerde mensen vormen in Toendra een optelsom; wie goed telt en kijkt, komt uit bij de theatermaakster en haar belevingswereld. Dikker staat met flair en vanzelfsprekendheid op het podium, heeft inhoud en is een talent van wie we hopelijk nog veel gaan horen en zien”.

             

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>