Biografie

Ellen is cabaretière, columniste en voetbalmoeder. Momenteel toert ze  met haar vijfde avondvullende soloprogramma ‘Buitenspel‘ door het land. Iedere week schrijft zij voor VI Pro een column over haar zoon die in de jeugdopleiding bij Ajax speelt. En iedere maand een blog voor Ajax.nl.  De columns die ze schreef voor Het Parool zijn onlangs gebundeld in het boek ‘De Kleine Messi’.

Ellen deed de Theaterschool in Eindhoven, won in 2006 de Persoonlijkheidsprijs  op het  cabaretfestival Cameretten en ging in 2008 in première met haar eerste avondvullende cabaretprogramma Toendra. Dit programma werd direct genomineerd voor de prestigieuze VSCD-Cabaretprijs de Neerlands Hoop. Na Toendra volgden Fjord, Horten & Stoten en Groene Vingers.

Ellen was te zien bij Raymann is Laat, speelde in FC Kip en de Telefilm Hope (als zusje van Monic Hendrickx) en deed mee aan de Grote Geschiedenisquiz. Ze schreef columns en artikelen voor de VIVA, de VARAgids en de Uitkrant Amsterdam en was vaste columniste op Radio 2 in KRO’s Hemelbestormers.

Eerder werkte Ellen bij: Omroep West, Desmet Live van de RVU, Golden Palace, Zeebelt, Productiehuis Brabant, Donders Producties, De Kaap, Theater Gnaffel, Rivella commercial, de Oscar-Winning-Movie Antonia, theaterfestival de Parade en Boulevard, Villa Achterwerk en Bromet & Dochters.