Boek

58254e1483ead5.36859487.jpg

Ellen Dikker schreef iedere zaterdag in Het Parool een column over haar ‘kleine Messi’. In De kleine Messi zijn deze voor het eerst gebundeld om zo een ontroerend en persoonlijk inkijkje te geven in een opleiding in de topsport.

Het is de droom van elk jongetje: gespot worden door een scout, aangenomen worden bij een professionele voetbalclub en dan misschien wel profvoetballer worden. Moeder Ellen Dikker heeft niets met voetbal, totdat haar zoon wordt gescout door Ajax. Dan verandert niet alleen zijn, maar ook haar leven.

Rijden de ouders eerst zelf met vier spelertjes achterin naar een uitwedstrijd, nu tuffen ze achter de spelersbus van de club aan en zien hun kind pas weer na afloop. En het is niet langer de vraag of je kind in het selectieteam mag spelen, maar of hij volgend seizoen nog welkom is op de club. Dikkers rake observaties over de wereld waarin ze terechtkomt door het talent van haar zoon én over het effect hiervan op haar gezin, zijn humoristisch en ontroerend.

Henk Spaan: “Hij kan voetballen, zij kan schrijven.”
Matthijs van Nieuwkerk in DWDD: “Erg leuke stukjes, goed geschreven.”
De Volkskrant: “Dikker observeert vol verbazing, met zelfspot en relativeringsvermogen,  pogend de mores en rituelen van de voetbalwereld te doorgronden. ***

‘De Kleine Messi’ is oa te koop bij Bol.com, Bruna, De Bijenkorf en Scheltema en is verschenen bij uitgeverij Ambo|Anthos.

Ellen was met het hele team van haar zoon bij DWDD om over het boekje te praten.