Biografie

Kijkje in de Keuken

Ellen is cabaretière, columniste en voetbalmoeder. Op dit moment toert ze door het land met de voorstelling ‘Tis Hier Geen Hotel‘, een voorstelling (over)leven met pubers. Daarnaast is Ellen columniste op NPO radio 1 bij  EenVandaag in het Politiek Café.  

Ellen deed de Theaterschool in Eindhoven, won in 2006 de Persoonlijkheidsprijs  op het  cabaretfestival Cameretten en maakte vijf avondvullende cabaretsolo’s, waarmee ze tien jaar lang door heel Nederland toerde. Haar eerste programma ‘Toendra’ werd genomineerd voor de VSCD-Cabaretprijs de Neerlands Hoop. De VARA heeft drie van haar shows geregistreerd en uitgezonden.

Naast haar theaterwerk heeft Ellen altijd geschreven. Ze was columniste op NPO radio 1 bij EenVandaag en op NPO radio 2 bij KRO’s Hemelbestormers. Ze had een wekelijkse column in Het Parool en schreef o.a. voor Voetbal International, JAN Magazine en Ajax.nl. Haar columns in Het Parool zijn gebundeld tot een boek: De Kleine Messi.

Voor, tijdens en na dit alles presenteerde Ellen een televisieprogramma bij Omroep West, speelde in jeugdvoorstellingen, stond op de Parade, was te zien in  FC Kip, Raymann is Laat en de Telefilm Hope , deed mee aan de Grote Geschiedenisquiz en zette twee zoons op de wereld.