Toendra

Toendra is Ellens eerste cabaretprogramma. Een theatraal programma vol hilarische en ontwapenende personages, die net wat verder gaan dan we gewend zijn. Tragikomische karakters die stuk voor stuk worstelen met het moderne leven. Maar die uiteindelijk toch met verrassende oplossingen komen om dat leven naar de hand te zetten.

Ellen Dikker toont zich in Toendra een theaterpersoonlijkheid die het publiek moeiteloos met zich meeneemt. Bevlogen, eigenzinnig en gedurfd. Een rascomédienne met scherpe randjes.

Tekst & Spel Ellen Dikker Coaching Manou Kersting, Annemarie van Haren, Martijn Donders Techniek Bart Vlot Lichtontwerp Maarten van Otterdijk Decor Luca Stappers, Ernst Dullemond Grafisch ontwerp Martin Pyper Fotografie Femke Hulshof Allesomvattend advies Marcel Lenssen Met dank aan Martijn Bouwman, Lenneke Maas, Patrick Jonker, Broers & Ouders

Pers
‘Ellen Dikker is een heerlijke frisse wind in het hedendaagse ego-cabaret… Met een berg talent waar je u tegen zegt en ontzettend grappig.’ (Trouw)

‘Subtiele typetjes in knap debuut (…) Uit de flair waarmee Dikker haar publiek tegemoet treedt, blijkt haar podiumgemak. Dit debuut schept veel vertrouwen voor de toekomst.’ (Volkskrant, ****)

‘De sketches zijn ongelooflijk geestig en intelligent (…) Ellen Dikker is een charmante comédienne die de stemming in de zaal snel op ‘feest’ kan zetten om vervolgens met vileine, grimmige grappen uit te halen. Een supertalent.’ (De Pers)

Prijzen
Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2006
Nominatie voor de Neerlands Hoop VSCD Cabaretprijs 2009.

Uit het VSCD Juryrapport: “Typetjes zijn vaak een veilige vorm om een gebrek aan persoonlijkheid te verhullen. Ellen Dikker bewijst in haar debuutjaar het tegendeel. Haar veelal knap neergezette ‘karikatuurtjes’ van gemankeerde mensen vormen in Toendra een optelsom; wie goed telt en kijkt, komt uit bij de theatermaakster en haar belevingswereld. Dikker staat met flair en vanzelfsprekendheid op het podium, heeft inhoud en is een talent van wie we hopelijk nog veel gaan horen en zien”.

      

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>