Groene Vingers

ellen_groene_affiche

Met haar vierde cabaretprogramma ‘Groene Vingers’ schoffelt Ellen de boel eens lekker om. Hakken aan de kant, handen in de grond. Deze stadse controlfreak begint een moestuin om te leren loslaten. Met een hoofd vol zorgen en een rugzak vol compost stapt Ellen in de wondere wereld van bio, eco en oer.

Maar ze blijft niet lang alleen. Deze koningin van de typetjes creëert al snel een heel volkstuincomplex vol tragikomische, hypervrolijke en knettergekke types. Even hilarisch, herkenbaar en energiek als altijd, maar in Groene Vingers is Ellen ook persoonlijker dan ooit.

Tekst & Spel Ellen Dikker  Coaching Audrey Bolder, Joost Laterveer, Anke Boerstra Vormgeving Luca Andrea Stappers Lichtontwerp & Techniek Mico van Zalingen  Grafisch ontwerp Martin Pyper Fotografie Michiel Poodt Visagie Yvon Moll Met dank aan Marcel Lenssen, Stefan van Hees, Adriaan Bruin Boekingen Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties

Lees hier het rechtenvrij interview GV.

Pers
“Ellen kan in een handomdraai transformeren in verschillende absurdistische typetjes (…) Op vernuftige wijze weet Ellen Dikker de trends en problemen van deze tijd te etaleren in het leven van de personages die even op adem komen in de moestuin (…) Met ‘Groene Vingers’ bewijst Ellen Dikker andermaal dat ze weet hoe ze een hilarische voorstelling op de planken moet brengen” Theaterparadijs

“Wat een ongelofelijk plezier straalt cabaretière Ellen Dikker uit (…) Dikker laat zien dat ze veel in haar mars heeft (…) Het zou Dikker tekort doen om haar louter als ‘talent in typetjes’ te classificeren, daarvoor heeft ze veel meer in huis (…) Ze creëert een eigen genre (…) Haar oproep om terug naar de natuur te gaan weet ze luchtig en toch kritisch weer te geven.” 8weekly

“Het idee achter Groene Vingers is sterk. Ze vertelt een goed geconstrueerd verhaal over het willen vasthouden aan het bekende en haar angst voor verandering (…) Een feest der herkenning (…) Ellen Dikker heeft met Groene Vingers goud in handen (…) Telegraaf

“Dikker laat zien dat ze wel snapt hoe je een cabaretprogramma kunt maken” Theaterkrant

  1. Gisteren Ellen Dikker gezien in Amsterdam Bellevue. Als iemand een typetje gaat doen krijg ik toch snel het gevoel oh wat zielig daar gaan we weer. Maar bij Ellen gaat dit verder. Ze acteert zeer goed en Ellen haar typetjes gaat dieper dan een typetje. Ik had haar nog nooit gezien, maar kan iedereen een bezoek aanraden. Heerlijk zo’n wijf als Ellen die iets toevoegt aan het vaak grote echowerk van collega’s. Topper!

  2. Net terug van de voorstelling in Den Bosch. Was al geweest bij de try out in Vlieland. Ik ben fan! Ben ook zeer verbaasd dat nog maar weinig mensen haar kennen. Wat een talent. Onderscheidend van ieder andere caberatiere!

  3. Net terug van de voorstelling ‘groene vingers ‘in Venray, je was top , jammer dat er weinig mensen waren maar de mensen die er waren komen zeker en vast nog een keer terug als je er weer bent….geweldig, bedankt voor de top avond….

  4. Wat een verrassing vanavond in IJsselstein! Niet de hele avond “gillen van de lach” maar genieten van een briljant optreden, met verfijnde en o zo rake humor. Wij gunnen Ellen volle zalen, i.p.v. de schamele bezetting. Ze is het als artieste meer dan waard

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>